Nošení roušek některým z nás způsobuje pořádně potíže a pleť tak může být podrážděná, začervenalá, nevyživená nebo se vracíme i zpět, do pubertálních let. Je tak důležité pozměnit svou péči a snažit se předcházet nepříjemným projevům na naší pleti.

Co zařadit mez produkty?

Tip č. 1 Bez vody to nepůjde

Snad každá značka v našem dermo kouktu má ve svém portfoliu termální vodu. Obecně je velice prospěšná díky obsahu minerálních látek a stopových prvků, které přispívají ke zklidnění podrážděné pleti.

Termální vodu aplikujte ze vzdálenosti cca 20 cm na předem vyčištěnou pleť. Zajistíte tak lepší penetraci do pokožky a následně se Vám budou lépe i vstřebávat krémy, které používáte. Můžete ji pak opět použít po aplikaci krému. Je také vhodná k použití během dne, kdykoliv cítíte, že je pleť napjatá nebo podrážděná. Pokud je Vaše pleť extrémně přecitlivělá, udělejte si z termální vody masku. Nastříkejte v silnější vrstvě na obličej, překryjte kosmetickým ubrouskem, ještě jednou postříkejte a nechte cca 20 minut působit.

Věděli jste že místo termální vody, můžete použít i tzv. buněčnou vodu? Tuto vodu má ve svém portfoliu značka Institut Esthederm a liší se od termální vod tím, že má optimální množství minerálů a je téměř identická s naší mezibuněčnou vodou. Tato voda mimo jiné také obsahuje ATP – adenosintrifosfát, což je energie pro naše buňky, dále obsahuje kyselinu hyaluronovou a biometrické peptidy. Má antioxidační vlastnosti a poskytuje pleti hydra-booster efekt.

Tip č. 2 Sérum

Serum je velice často opomíjeným produktem a většina klientek moc neví, proč by ho měli používat. Serum je vlastně takový silný koncentrát krémů a i přesto, že jeho výsledky nevidíte hned, bude mít ve Vaší pleti dlouhodobější účinek. Volit můžete různé typy – hydratační, protivráskové, na intolerantní plet, na akné apod.

Pokud při nošení roušky trpíte na akné, pak doporučujeme zvolit např. La Roche-Posay Effaclar Serum nebo Institut Esthederm Propolis serum. Obě séra se aplikují pouze na noc a výrazně pomáhají s redukcí zánětlivých pupínků.

Máte problémy spíše s podrážděním pleti? Volte serum La Roche-Posay Tolerianne Ultra Dermallergo serum nebo Institut Esthederm Vitamin E2.. Pleť dokáží zklidnit, zmírňují začervenání a bojují s podrážděním i zevnitř pleti.

Tip č. 3 Masky

Ať už považujete masky za zbytečnost nebo ne, v tomto období jsou velkými pomocníky. Masky na rozdíl od sér mají krátkodobý účinek ale zato okamžitý. Proto jsou ideální v případech jako je např. náhlá reakce pleti na vnější podnět. Doporučené používání je většinou 2x do týdne na dobu 20 minut a poté přebytek setřít kapesníkem. Některé dokonce můžete použít i jako noční krémy!

V našem dermokoutku najdete např. Vichy Mineral 89 jednorázovou masku s obsahem kyseliny hyaluronové, která Vaši pleť krásně hydratuje a navíc zklidňuje. Institut Esthderm nabízí Nutri výživnou masku, která pleť revitalizuje, hluboce vyživuje a posiluje vaší přirozenou obranyschopnost pleti. Bioderma Sensbio Maska Vám naopak pomůže, pokud trpíte na přecitlivělost pleti. Krásně zklidní a okamžitě redukuje zčervenání pleti.

Pokud si přece jen nejste jistí, jaké produkty s rouškou používat, přijďte se za námi poradit do našeho dermocentra, kde Vám rádi poradíme:)